Content Marketing Bureau ContentToday logo

Mag ik muziek van YouTube gebruiken voor mijn vlogs?

Een video is niet compleet zonder lekker muziekje er onder. Maar zijn hier regels aan verbonden? ContentToday vroeg het aan Miss Legal.

Menig blogger en bedrijf ‘doet tegenwoordig iets met video’. Vlogs zijn hot, en dus proberen we opeens allemaal de leukste video’s te maken. Daar hoort natuurlijk ook een lekker deuntje onder. Maar wist je dat je niet alle muziek zomaar mag gebruiken voor je vlog? ContentToday vroeg online juristenkantoor naar de rechten rondom het gebruik van muziek in video’s. Wat mag niet, wat mag wel, en onder welke voorwaarden?

Geen muziek zonder toestemming!
Als uitgangspunt geldt dat je geen muziek mag gebruiken voor je video, als je daarvoor geen toestemming hebt gekregen van de auteursrechthebbende. De auteursrechthebbende kan de maker van de muziek zijn, zoals de platenmaatschappij of de muzikant, maar de rechten kunnen ook verkocht zijn aan ‘derden’.

Waarom toestemming?
Je mag muziek niet zonder toestemming gebruiken voor je video, omdat op muziek (in heel veel gevallen) auteursrecht rust. Degene die het auteursrecht bezit, heeft de exclusieve rechten de muziek openbaar te maken en te delen.

Hoe krijg je toestemming?
In de praktijk is het lastig om toestemming te krijgen voor het gebruik van muziek. Alleen al het achterhalen van de auteursrechthebbende kan lastig zijn, laat staan het toestemming krijgen. Vaak wordt hier ook geld voor gevraagd. Wat nu?

Deze muziek kun je wél gebruiken
YouTube biedt een muziekbibliotheek aan met muziek die je mag gebruiken voor je video. Hier heb je dus geen toestemming meer voor nodig. Ook creativecommons.nl biedt muziek aan die je onder je video kunt monteren.

Succes!

Nieuws en blogs

ContentToday logo

Vacature alert! Hostesses gezocht

Over de functie:Wij op zoek naar representatieve hostesses voor verschillende leuke evenementen in diverse centra en luxe shopping malls. Voor de maand oktober zoeken wij meerdere hostesses die beschikbaar zijn op de zaterdagen voor 4 tot 5 uur tussen 11.00 – 17.00 uur. De locatie is Rotterdam.


Lees verder…

ContentToday logo

Vacatures

ContentToday is een creatief contentmarketing & event buro. Wij zijn sterk in het bedenken en uitvoeren van booming concepten en verfrissende marketingstrategieën. Onze klanten zijn verschillende A-merken, diverse winkelgebieden en shoppingmalls. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht (Leidsche Rijn).


Lees verder…

ContentToday logo

Video en Instagram training

ContentToday Academy
Beeldende verhalen overheersen momenteel het social medialandschap. De doelgroep wil zien én ervaren. Dat maakt visual storytelling tegenwoordig zo interessant. ContentToday Academy organiseerde daarom op maandag 10 oktober de VisualContentToday – dag waarop je zoveel mogelijk kennis op kon doen van de twee belangrijkste visual content marketingtools van het moment: Video Marketing en Instagram Marketing.


Lees verder…

ContentToday logo

Interview Pelpina Trip – Video Marketing

Op 10 oktober worden de trainingen Instagram Marketing, Video Marketing en workshop Vloggen in de Metaal Kathedraal in Utrecht gegeven. Pelpina Trip zal op die dag twee sessies verzorgen. We stelden haar een paar vragen hierover om een idee te krijgen wat we die dag kunnen verwachten en waarom het interessant kan zijn om haar training te volgen.


Lees verder…

ContentToday logo

Wat te doen als mijn content is gestolen?

Stel je bent net bezig met je dagelijkse ronde blogs lezen, als je plots jouw eigen foto voorbij ziet komen. Al snel blijkt dat ook jouw tekst is overgenomen. Iemand heeft duidelijk jouw content gejat. En nu?

Lees verder…

Contact

Social Media

Contact

TEL:030 - 307 49 39
E-MAIL:INFO@CONTENTTODAY.NL
ADRES:DISTELVLINDER 8, 3544 DW UTRECHT (LEIDSCHE RIJN)
BANK:NL95RABO0106670603
KVK:67259251
BTW:NL856900217B01
BIC:RABONL2U

Nieuwsbrief

Abonneer nu op onze gratis e-mail nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.