Content Marketing Bureau ContentToday logo

Interview Pelpina Trip – Video Marketing

Op 10 oktober worden de trainingen Instagram Marketing, Video Marketing en workshop Vloggen in de Metaal Kathedraal in Utrecht gegeven. Pelpina Trip zal op die dag twee sessies verzorgen. We stelden haar een paar vragen hierover om een idee te krijgen wat we die dag kunnen verwachten en waarom het interessant kan zijn om haar training te volgen.

Hoi Pelpina, leuk dat je bij de ContentToday Academy trainingen gaat geven! Kan je ons meer over jouw specialisatie Video Marketing vertellen?
Ik hou van video! Ik ben gespecialiseerd in korte online video producties en (social) videomarketing gericht op YouTube, Facebook, Instagram en Twitter. Ik sta voor & achter de camera, en geef videoworkshops-en sessies waarin ik organisaties help met een effectieve videostrategie. Wekelijks geef ik tips hierover aan marketeers en communicatieprofessionals op de website Frankwatching. Het idee van de ContentToday Academy is om zoveel mogelijk kennis en expertise te delen met andere professionals. Toen ik door content marketing bureau ContentToday.nl werd gevraagd om trainingen te verzorgen heb ik meteen ‘ja’ gezegd, omdat ik het uiteraard super leuk vind om kennis te delen, maar ook ergens wil bijdragen aan de groei van online video in Nederland.

Pelpina Trip - quote

Je zegt specifiek Nederland. Heb je ervaring met andere landen en zie jij verschillen in het gebruik van online video als onderdeel van de marketing strategie?
Jazeker! Ik ben TV presentatrice/producer geweest voor (nationale) Amerikaanse TV, heb een jaar m’n eigen dagelijkse podcast geproduceerd/gepresenteerd, en voor verschillende merken online marketing gedaan. Toen ik 2,5 jaar geleden in Nederland kwam, merkte ik dat veel bedrijven nog niet bezig waren met video of videomarketing. Dat is vorig jaar ontzettend veranderd. Ineens wil iedereen ‘iets’ met video. Maar waar begin je? Hoe maak je een goede video? En kan dat ook een beetje effectief en zonder het hele marketingbudget op te slurpen? Ik help bedrijven met het ontwikkelen van video formats en een video strategie, maak social video producties, en begeleidt in videomarketing en strategie.

Wat is de status nu van het gebruik van online video door organisaties hier? Waar zit de groei en waar is er behoefte aan?
Veel bedrijven zijn voorzichtig begonnen met video, of staan nog aan de zijlijn te kijken.
De grootste fout die bedrijven maken? Veel tijd en geld besteden aan videoproducties, en weinig of niks aan marketing en strategie. Je kunt een knaller van een productie hebben, maar het is zonde als je YouTube video blijft hangen op 127 views! Waar echt behoefte aan is, is het effectief bereiken van je video publiek. Mijn specialiteit is om effectieve video formats te ontwikkelen die echt werken op social media (Facebook, YouTube, Instagram). Ervoor zorgen dat de video’s door de juiste mensen worden gezien. En van geinteresseerde kijkers ook echt fans en kopers maken.

Met welke organisaties heb je inmiddels samengewerkt en hebben jouw trainingen gevolgd?
Ik heb inmiddels met veel bedrijven, zelfstandigen en events samen gewerkt, zoals Het Openbaar Ministerie, Ministerie van Algemene Zaken, Nederlandse Spoorwegen, de Nationale Postcode Loterij, ANWB, Frankwatching, en de Rabobank.

Tot slot nog 1 vraag die je vast wel vaker te horen krijgt.. is online video nou niet erg duur
Het idee dat video duur is, is achterhaald. Het is zelfs nog nooit zo goedkoop geweest om videootjes te maken. Alles wat je nodig hebt is in principe een smartphone, selfiestick en een microfoontje. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen met een smartphone ook GOEDE video’s kan maken. Hoe je een videootje maakt dat ook visueel interessant is, echt mensen raakt en z’n doel bereikt – dat is een ander verhaal. Mijn specialiteit is om bedrijven en zelfstandigen te helpen met het effectief visualizeren van hun verhaal. Via vlogs, behind-the-scenes videootjes, of korte video indrukken op je Facebook pagina, Instagram account of YouTube kanaal. Effectieve video formats ontwikkelen die de juiste kijkers targeten, en van kijkers ook echt fans of kopers maken.

Dankjewel voor het interview Pelpina! Heel veel succes op 10 oktober!

Wil je ook de training Video Marketing of workshop Vloggen volgen? Er zijn nog nog enkele last minute plekken beschikbaar. Schrijf je in voor een van haar sessies via www.contenttoday.nl/academy Naast de training Video marketing zal Eliane Roest ook  de training Instagram Marketing geven. Lees hier het interview met Eliane Roest. Bekijk hier het programma.

Kan je er 10 oktober helaas niet bij zijn? Mail ons dan via info@contenttoday.nl , dan houden we je op de hoogte van een eerstvolgende training. 

Volg ons ook op Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn.

Nieuws en blogs

ContentToday logo

Vacature alert! Hostesses gezocht

Over de functie:Wij op zoek naar representatieve hostesses voor verschillende leuke evenementen in diverse centra en luxe shopping malls. Voor de maand oktober zoeken wij meerdere hostesses die beschikbaar zijn op de zaterdagen voor 4 tot 5 uur tussen 11.00 – 17.00 uur. De locatie is Rotterdam.


Lees verder…

ContentToday logo

Vacatures

ContentToday is een creatief contentmarketing & event buro. Wij zijn sterk in het bedenken en uitvoeren van booming concepten en verfrissende marketingstrategieën. Onze klanten zijn verschillende A-merken, diverse winkelgebieden en shoppingmalls. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht (Leidsche Rijn).


Lees verder…

ContentToday logo

Video en Instagram training

ContentToday Academy
Beeldende verhalen overheersen momenteel het social medialandschap. De doelgroep wil zien én ervaren. Dat maakt visual storytelling tegenwoordig zo interessant. ContentToday Academy organiseerde daarom op maandag 10 oktober de VisualContentToday – dag waarop je zoveel mogelijk kennis op kon doen van de twee belangrijkste visual content marketingtools van het moment: Video Marketing en Instagram Marketing.


Lees verder…

ContentToday logo

Interview Pelpina Trip – Video Marketing

Op 10 oktober worden de trainingen Instagram Marketing, Video Marketing en workshop Vloggen in de Metaal Kathedraal in Utrecht gegeven. Pelpina Trip zal op die dag twee sessies verzorgen. We stelden haar een paar vragen hierover om een idee te krijgen wat we die dag kunnen verwachten en waarom het interessant kan zijn om haar training te volgen.


Lees verder…

ContentToday logo

Wat te doen als mijn content is gestolen?

Stel je bent net bezig met je dagelijkse ronde blogs lezen, als je plots jouw eigen foto voorbij ziet komen. Al snel blijkt dat ook jouw tekst is overgenomen. Iemand heeft duidelijk jouw content gejat. En nu?

Lees verder…

Contact

Social Media

Contact

TEL:030 - 307 49 39
E-MAIL:INFO@CONTENTTODAY.NL
ADRES:DISTELVLINDER 8, 3544 DW UTRECHT (LEIDSCHE RIJN)
BANK:NL95RABO0106670603
KVK:67259251
BTW:NL856900217B01
BIC:RABONL2U

Nieuwsbrief

Abonneer nu op onze gratis e-mail nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.