Content Marketing Bureau ContentToday logo

Wat te doen als mijn content is gestolen?

Stel je bent net bezig met je dagelijkse ronde blogs lezen, als je plots jouw eigen foto voorbij ziet komen. Al snel blijkt dat ook jouw tekst is overgenomen. Iemand heeft duidelijk jouw content gejat. En nu?

Veel online ondernemers doen hun best unieke content te creëeren: van het schrijven van eigen teksten tot het zelf maken van foto’s en video’s. Het is jammer als anderen deze creativiteit niet kunnen waarderen, maar nog erger als zij jouw content ongevraagd overnemen. ContentToday vroeg online juristenkantoor Miss Legal naar de oplossing voor dit probleem.

Auteursrechtinbreuk
Op zelfbedachte en zelfgemaakte creatieve content, zoals jouw blogs, foto’s en video’s, rust auteursrecht. Dit houdt in dat een ander deze content niet zonder jouw toestemming mag overnemen. Doen zij dit wel, dan maken zij hiermee inbreuk op jouw auteursrecht.

Plagiaat
Plagiaat is officieel geen juridische term. Juristen spreken van auteursrechtinbreuk. Van ‘plagiaat’ is sprake als de inbreukmaker doet of hij of zij zelf de maker is van de content (en dus niet de auteur en de bron noemt). Maar ook als zij bij het overnemen wel jou en jouw blog noemen, kan sprake zijn van inbreuk. Hier kun (en moet) je tegen optreden!

Waarom optreden?
Het lijkt een compliment als iemand jouw content overneemt, maar vergeet niet dat jouw eigen site door copycats minder uniek wordt. Bovendien loop je inkomsten mis, doordat je jouw content misschien wel tegen een vergoeding had kunnen verkopen (licentie).

Voorkomen of genezen
Wil je succesvol (blijven) ondernemen? Laat dan weten dat er met nou niet te sollen valt. Van een copyright-verklaring op je blog tot het watermerken van je foto’s: preventie helpt! Is het kwaad al geschied? Stel dan een brief op (of laat dat doen door een jurist) waarin je aangeeft dat er inbreuk wordt gemaakt op jouw auteursrecht en verzoek de inbreukmaker de content offline te halen en jou eventueel alsnog te betalen.

Meer weten over dit onderwerp of juridische ondersteuning nodig? Mail naar info@miss-legal.nl Wil je weten hoe je waardevolle content creëert en succesvol social media inzet? Mail naar info@contenttoday.nl

Nieuws en blogs

ContentToday logo

Vacature alert! Hostesses gezocht

Over de functie:Wij op zoek naar representatieve hostesses voor verschillende leuke evenementen in diverse centra en luxe shopping malls. Voor de maand oktober zoeken wij meerdere hostesses die beschikbaar zijn op de zaterdagen voor 4 tot 5 uur tussen 11.00 – 17.00 uur. De locatie is Rotterdam.


Lees verder…

ContentToday logo

Vacatures

ContentToday is een creatief contentmarketing & event buro. Wij zijn sterk in het bedenken en uitvoeren van booming concepten en verfrissende marketingstrategieën. Onze klanten zijn verschillende A-merken, diverse winkelgebieden en shoppingmalls. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht (Leidsche Rijn).


Lees verder…

ContentToday logo

Video en Instagram training

ContentToday Academy
Beeldende verhalen overheersen momenteel het social medialandschap. De doelgroep wil zien én ervaren. Dat maakt visual storytelling tegenwoordig zo interessant. ContentToday Academy organiseerde daarom op maandag 10 oktober de VisualContentToday – dag waarop je zoveel mogelijk kennis op kon doen van de twee belangrijkste visual content marketingtools van het moment: Video Marketing en Instagram Marketing.


Lees verder…

ContentToday logo

Interview Pelpina Trip – Video Marketing

Op 10 oktober worden de trainingen Instagram Marketing, Video Marketing en workshop Vloggen in de Metaal Kathedraal in Utrecht gegeven. Pelpina Trip zal op die dag twee sessies verzorgen. We stelden haar een paar vragen hierover om een idee te krijgen wat we die dag kunnen verwachten en waarom het interessant kan zijn om haar training te volgen.


Lees verder…

ContentToday logo

Wat te doen als mijn content is gestolen?

Stel je bent net bezig met je dagelijkse ronde blogs lezen, als je plots jouw eigen foto voorbij ziet komen. Al snel blijkt dat ook jouw tekst is overgenomen. Iemand heeft duidelijk jouw content gejat. En nu?

Lees verder…

Contact

Social Media

Contact

TEL:030 - 307 49 39
E-MAIL:INFO@CONTENTTODAY.NL
ADRES:DISTELVLINDER 8, 3544 DW UTRECHT (LEIDSCHE RIJN)
BANK:NL95RABO0106670603
KVK:67259251
BTW:NL856900217B01
BIC:RABONL2U

Nieuwsbrief

Abonneer nu op onze gratis e-mail nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.